Κυριακή, Φεβρουάριος 18, 2018

Cookisto & Incrediblue - Εκπομπή 97 - 08/03/13

Tο διαδίκτυο αποτελεί ένα κατεξοχήν τόπο υλοποίησης καινοτόμων ιδεών. Δύο από αυτές μας παρουσιάζουν σε αυτή την εκπομπή η Ειρήνη Αναγνώστου και ο Αντώνης Κουνέλης, το www.cookisto.com και το www.incrediblue.com. Το Cookisto είναι μία κοινότητα στην οποία μπορείς να βρεις υγιεινό, σπιτικό φαγητό όπου κι αν βρίσκεσαι από ταλαντούχους μάγειρες της διπλανής πόρτας, ενώ το incrediblue φέρνει σε επαφή ιδιοκτήτες που επιθυμούν να νοικιάσουν τα σκάφη τους με εν δυνάμει καπετάνιους ή επιβάτες ώστε να βρουν μαζί διαθεσιμότητα, κόστος και προορισμούς που συμφέρουν.

 

"Ένας για ένα Εκατομμύριο" - Εκπομπή 94 - 15/02/13

Σε αυτή την εκπομπή η Ειρήνη Αναγνώστου και ο Αντώνης Κουνέλης, αφού μας εξηγούν τι είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός TED  και ποιοι είναι οι στόχοι του μας παρουσιάζουν τα TEDx events που διοργανώνονται σε ολόκληρο το κόσμο επιλέγοντας κάποιες ομιλίες απ' αυτά.

Στη συνέχεια μας προτρέπουν αφού σκεφτούμε μια ιδέα που θα βελτίωνε τη ζωή ενός εκατομμυρίου συνανθρώπων μας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια να πάρουμε μέρος στο διαγωνισμό καινοτομίας «Ένας για ένα εκατομμύριο» που διοργανώνεται από το TEDxAcademy και το Singularity University.

 

Create Your Start Up - Εκπομπή 91 - 25/01/2013

Πότε αξίζει και με ποιο τρόπο μια ιδέα μετατρέπεται σε εταιρεία; Ποιος ο ρόλος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών σ΄ αυτό; Ποια νομική υπόσταση είναι κατάλληλη και πως μπορούν να βρεθούν χρηματοδότες; Η Ειρήνη Αναγνώστου και ο Αντώνης Κουνέλης μας παρουσιάζουν και ταυτόχρονα σχολιάζουν αποσπάσματα από τις ομιλίες της εκδήλωσης Create Your Start Up, που διοργανώθηκε πρόσφατα από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

 

Publicspending.Gr - Εκπομπή 92 - 01/02/2013

Αναρωτηθήκατε ποτέ που "πάνε" οι φόροι μας; Υπάρχει τρόπος να ερμηνεύουμε τις δημόσιες δαπάνες με απλά λόγια και να τις αναπαραστήσουμε με κατανοητά γραφήματα; Πώς και από ποιους μπορούν να αξιοποιηθούν όλες αυτές οι πληροφορίες; Η Ειρήνη Αναγνώστου και ο Αντώνης Κουνέλης μας παρουσιάζουν το ιδιαίτερα καινοτόμο έργο www.publicspending.gr, με τη βοήθεια του κ.Μιχάλη Βαφόπουλου, εμπνευστή αυτής της ιδέας και μέλος του Εργαστηρίου Πολυμέσων του ΕΜΠ.

 

Groopio.Com - Εκπομπή 81 - 16/11/2012

Η Ειρήνη Αναγνώστου και ο Αντώνης Κουνέλης σε αυτή την εκπομπή μας παρουσιάζουν τον πρώτο ελληνικό ιστότοπο crowdfunding (χρηματοδότηση από το κοινό) www.groopio.com. "Το groopio είναι ένας νέος, επαναστατικός τρόπος για να χρηματοδοτήσεις δημιουργικές ιδέες και φιλόδοξες προσπάθειες..." δηλώνουν οι δημιουργοί του και η Ειρήνη με τον Αντώνη μας δείχνουν το τρόπο για να το δοκιμάσουμε.

Σελίδα 1 από 2

Scroll to top