Κυριακή, Φεβρουάριος 18, 2018

Doodle.com - Εκπομπή 95 - 22/02/13

Σε αυτή την εκπομπή η Ειρήνη και ο Αντώνης σας παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερα εύχρηστο on-line εργαλείο οργάνωσης συναντήσεων. Το doodle.com είναι ένας ιστοτόπος που μας επιτρέπει να συγχρονιστούμε, όσο φορτωμένο και αν είναι το πρόγραμμά μας, με πολύ απλό και αποδοτικό τρόπο.

 

VDSL - Εκπομπή 88 - 04/01/2013

Ποια η διαφορά ανάμεσα στο ADSL και το VDSL; Ποια σύνδεση ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες μου και από τι εξαρτάται η απόδοση της; Αυτά και άλλα ερωτήματα απαντούν σε αυτή την εκπομπή η Ειρήνη και ο Αντώνης. Μας εξηγούν επίσης το τρόπο που λειτουργούν οι οπτικές ίνες και πώς θα βελτιώσουν σημαντικά την σύνδεση μας στο internet με τις ταχύτητες που μας επιτρέπουν να επιτύχουμε.

 

Google Drive - Εκπομπή 84 - 07/12/2012

Με αφορμή την ενσωμάτωση της υπηρεσίας Google Docs στο Google Drive, η Ειρήνη Αναγνώστου και ο Αντώνης Κουνέλης μας παρουσιάζουν τις δυνατότητες της νέας υπηρεσίας της Google. Αναλύονται η κοινή επεξεργασία ενός εγγράφου κειμένου , η δημιουργία ενός ερωτηματολόγιου με τη βοήθεια μιας φόρμας αλλά και η δυνατότητα συγχρονισμού των εγγράφων μας.

Hydrobots - Εκπομπή 102 - 12/04/13

Τι είναι τα Hydrobots, πως έφτασαν στην Ελλάδα και με ποιο τρόπο κατασκεύασαν το δικό τους οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Χίου; Σε αυτή την εκπομπή η Ειρήνη Αναγνώστου και ο Αντώνης Κουνέλης με τη βοήθεια των καθηγητών Σταμάτη Ηλιαδάκη και Βασίλη Θεοδωράκη μας εξηγούν πως λειτουργεί το "ρομπότ του νερού" αλλά και αντιμετώπισαν τις δυσκολίες που συνάντησαν οι μαθητές τους στην κατασκευή του δικού τους.

 

Prezi - Εκπομπή 100 - 29/03/13

Η Ειρήνη Αναγνώστου και ο Αντώνης Κουνέλης σε αυτή την εκπομπή εγγράφονται στην online-εφαρμογή prezi και δημιουργούν μία πολύ εντυπωσιακή μη-γραμμική παρουσίαση, την οποία τροποποιούν, αναλύοντας μας αρκετές από τις δυνατότητες που μας δίνει η εφαρμογή αυτή.

 

Μαθητικός Διαγωνισμός "Λυσίας 2012" - Εκπομπή 70 - 03/03/2012

Σε αυτή την εκπομπή, ο κ. Βασίλης Οικονόμου, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «ΛΥΣΙΑΣ», καλεσμένος της Ειρήνης Αναγνώστου και του Αντώνη Κουνέλη, δίνει αναλυτικά στοιχεία για τη δημιουργία, τη διενέργεια και τους σκοπούς του 16ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού "ΛΥΣΙΑΣ".

Διαδραστικοί Πίνακες στα Γυμνάσια - Εκπομπή 55 - 05/11/2011

Κατά πόσο διευκολύνουν οι διαδραστικοί πίνακες την διαδικασία της διδασκαλίας; Τι δυνατότητες δίνουν στους καθηγητές, που παλαιότερα φάνταζαν ακατόρθωτες; Πόσο πιο ελκυστικό, ενδιαφέρον και κατανοητό γίνεται το μάθημα στα παιδιά; Η Ειρήνη κι ο Αντώνης επισκέφθηκαν σχολεία της Χίου, της Μυτιλήνης και της Ρόδου, προκείμενου να πάρουν απαντήσεις σ' αυτά αλλά και σε άλλα ερωτήματα, από τους ίδιους τους χρήστες των διαδραστικών πινάκων, δηλαδή τους καθηγητές και τους μαθητές, οι εντυπώσεις των οποίων όπως θα παρακολουθήσετε σε αυτή την εκπομπή είναι οι καλύτερες.

Web TV - Εκπoμπή 79 - 02/11/2012

Σε αυτή την εκπομπή του Aegean Digital, μαθαίνουμε τι συμβαίνει όταν ο παγκόσμιος ιστός και η τηλεόραση συναντιούνται. Η Ειρήνη Αναγνώστου και ο Αντώνης Κουνέλης μας εξηγούν τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες των WebTV και μας παρουσιάζουν μια σειρά από ιστοτόπους διαδικτυακής αναμετάδοσης τηλεοπτικών καναλιών απ΄ όλο το κόσμο.

Σελίδα 1 από 3

Scroll to top