Κυριακή, Φεβρουάριος 18, 2018

Hydrobots - Εκπομπή 102 - 12/04/13

Τι είναι τα Hydrobots, πως έφτασαν στην Ελλάδα και με ποιο τρόπο κατασκεύασαν το δικό τους οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Χίου; Σε αυτή την εκπομπή η Ειρήνη Αναγνώστου και ο Αντώνης Κουνέλης με τη βοήθεια των καθηγητών Σταμάτη Ηλιαδάκη και Βασίλη Θεοδωράκη μας εξηγούν πως λειτουργεί το "ρομπότ του νερού" αλλά και αντιμετώπισαν τις δυσκολίες που συνάντησαν οι μαθητές τους στην κατασκευή του δικού τους.

 

Prezi - Εκπομπή 100 - 29/03/13

Η Ειρήνη Αναγνώστου και ο Αντώνης Κουνέλης σε αυτή την εκπομπή εγγράφονται στην online-εφαρμογή prezi και δημιουργούν μία πολύ εντυπωσιακή μη-γραμμική παρουσίαση, την οποία τροποποιούν, αναλύοντας μας αρκετές από τις δυνατότητες που μας δίνει η εφαρμογή αυτή.

 

Μαθητικός Διαγωνισμός "Λυσίας 2012" - Εκπομπή 70 - 03/03/2012

Σε αυτή την εκπομπή, ο κ. Βασίλης Οικονόμου, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «ΛΥΣΙΑΣ», καλεσμένος της Ειρήνης Αναγνώστου και του Αντώνη Κουνέλη, δίνει αναλυτικά στοιχεία για τη δημιουργία, τη διενέργεια και τους σκοπούς του 16ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού "ΛΥΣΙΑΣ".

Διαδραστικοί Πίνακες στα Γυμνάσια - Εκπομπή 55 - 05/11/2011

Κατά πόσο διευκολύνουν οι διαδραστικοί πίνακες την διαδικασία της διδασκαλίας; Τι δυνατότητες δίνουν στους καθηγητές, που παλαιότερα φάνταζαν ακατόρθωτες; Πόσο πιο ελκυστικό, ενδιαφέρον και κατανοητό γίνεται το μάθημα στα παιδιά; Η Ειρήνη κι ο Αντώνης επισκέφθηκαν σχολεία της Χίου, της Μυτιλήνης και της Ρόδου, προκείμενου να πάρουν απαντήσεις σ' αυτά αλλά και σε άλλα ερωτήματα, από τους ίδιους τους χρήστες των διαδραστικών πινάκων, δηλαδή τους καθηγητές και τους μαθητές, οι εντυπώσεις των οποίων όπως θα παρακολουθήσετε σε αυτή την εκπομπή είναι οι καλύτερες.

Scroll to top