Κυριακή, Φεβρουάριος 18, 2018

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη - Ίδρυμα Ευγενίδου - Εκπομπή 105 - 24/5/2013

Η κ. Χαρά Μπρίντεζη, Διευθύντρια της βιβλιοθήκης του ιδρύματος Ευγενίδου, ξεναγεί την Ειρήνη Ανανώστου και τον Αντώνη Κουνέλη στους τρεις θεματικούς ορόφους, του κτιρίου της Λεωφόρου Συγγρού, συνολικής έκτασης 1.110 m².

Στη δεύτερη εκπομπή με θέμα το ίδρυμα Ευγενίδου μαθαίνουμε ότι κάθε χρόνο 32.000 επισκέπτες έχουν πρόσβαση σε 47.000 βιβλία, 400 τρέχοντα έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά, 270 CD-ROMs και DVDs και 260 βιντεοκασέτες, που ανήκουν σε ένα ευρύ επιστημονικό πεδίο από τομείς όπως η Τεχνολογία, η Λογοτεχνία, οι Κοινωνικές Επιστήμες, η Ναυτιλία, η Γεωργία, η Διοίκηση Επιχειρήσεων κ.α.

Το υλικό της βιβλιοθήκης είναι ανοιχτό προς όλους και επιπλέον, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, άτομα με κινητικά προβλήματα μπορούν να μελετήσουν με άνεση στους χώρους της καθώς υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός.

Η κ. Μπρίντεζη μας πληροφορεί ότι σκοπός της λειτουργίας της βιβλιοθήκης είναι η διάχυση της γνώσης, μέσω της εκπαίδευσης, για την σωστή μεθοδολογία εντοπισμού πηγών. Στους χώρους της υπάρχει wi-fi και 10 τερματικά, για πρόσβαση στο internet, μέσω ασύρματου δικτύου. Πρόσβαση στις πηγές μπορεί να υπάρξει από οπουδήποτε, αφού λειτουργεί και ψηφιακά.

Επιπλέον οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν μία από τις ομαδικές ξεναγήσεις στους χώρους της βιβλιοθήκης, κατόπιν ραντεβού, με αναλυτικές παρουσιάσεις όλων των τμημάτων της ή να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά σεμιναριακά προγράμματα που διοργανώνονται κατά καιρούς για το ευρύ κοινό.

 
Scroll to top